Nyheter inom allt

Allt som berör allting i livet

Cryolipolys: Den Nya Tekniken som låter dig forma om din kropp. Vad säger Skönhetsklinik i Göteborg om det?

Cryolipolys

Cryolipolys är den mest moderna och populära icke-invasiva metoden för fettförlust som uppträder i specifika delar av kroppen. Tekniken upptäcktes av medicinska forskargrupper från Harvard och baserades på fettcellernas svaga punkt: kylan! Det slogs därför fast genom vetenskapliga studier att när fettceller utsätts för låg temperatur, kristalliserar de och dör, utan att skada resten av hudens vävnader. De döda fettcellerna elimineras sedan gradvis från kroppen på ett helt normalt sätt och genom lymfsystemet.

Här finns en bra skönhetsklinik i Göteborg som svarat på frågor.

För vem är cryolipolys idealisk?

Idealiska kandidater för cryolipolys är de som kontrollerar sin kost och minimerar intaget av mättat fett, inte avviker mycket från sin normala vikt och har lokaliserade fettavlagringar i specifika områden som motstår dieter och träning. Behandlingen är inte indicerad för överviktiga personer eller personer med generaliserat fast fett.

Vilka områden behandlar cryolipolys?

Denna behandling kan ge den högsta effektiviteten i buken, magen, skinkorna, låren (inre delen, framsidan och baksidan), sidorna av ryggen (kärlekshandtag) och sidorna av midjan, knäna och armarna. Med andra ord behandlar den de vanligaste delarna av kroppen där fettet kvarstår och “förstörer” kroppens figur.

Cryolipolys

Hur görs det?

Inledningsvis uppskattar läkaren tillståndet och gör de nödvändiga mätningarna. Ingen allmän eller lokalbedövning krävs, endast en speciell kyltålig hudskyddsfilm som placeras på behandlingsområdet. Därefter appliceras 1 eller 2 sughuvuden på området (beroende på områdets omfattning) som kyler det subkutana fettet i ca 1 timme. Proceduren är enkel, säker och smärtfri. Endast en mild lokal förkylningskänsla skapas som bara varar i några minuter.

Finns det några biverkningar?

cryolipolys är en extremt säker, icke-invasiv metod för att eliminera lokalt fett, utan biverkningar. Mild rodnad i huden kan uppträda och vara i bara några timmar. Andra möjliga lokala effekter är mindre ekkymos, domningar, klåda eller lokal svullnad, som dock är reversibla omgående. Återgång till dagliga aktiviteter är omedelbar.

Hur länge håller resultaten?

Det behandlade området behöver 1 till 2 sessioner för önskat resultat med ett intervall på cirka 45 dagar. Man räknar med att vid varje behandling förstörs 20 % av antalet fettceller i området, varför behandlingen kan behöva upprepas. Resultaten visas progressivt och börjar bli synliga 30-40 dagar efter sessionen, medan det slutliga resultatet är mätbart och påtagligt inom 60-90 dagar. Resultatet förblir intakt, eftersom antalet fettceller i behandlingsområdet permanent minskar eftersom cellerna förstörs och inte krymper. Det är dock viktigt att upprätthålla en hälsosam kost och en regelbunden träningsrutin för att säkerställa resultaten och förlänga behandlingens effektivitet.

Glöm inte våran andra artikel om utvecklingen inom skönhetsindustrin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *